Kritizálós

Két tag, DanielRock és FreeHand azon van, hogy elmondják véleményüket a nagyvilágnak napjaink könnyű irodalmi ágainak über-képviselőiről... tabuk nélkül, természetesen

Béla, a kabalahörcsög

Friss topikok

  • DanielRock: mindenképp :P az mindig is legends lesz (2008.05.30. 11:48) A Sebhelyesarcú
  • BlackSheep89: A Simpson család az egyik legviccesebb film, amit valaha láttam. A sorozatot sosem szerettem, és e... (2008.05.22. 22:19) A Simpson család
  • BlackSheep89: Sterintem abszolút szórakoztató filmet raktak össze az alkotók. A Macsakafogó számomra a magyar fi... (2008.05.22. 22:16) Macskafogó 2.
  • DanielRock: Miből gondolod h nem éreztem át? Ha EZEK a részek nem voltak abszurdak, akkor semmilyen sem. VAnn... (2008.05.14. 23:14) Sin City - A bűn városa
  • FreeHandz-DanielRock: Úgyvan! Ez sztem mindenidők egyik legjobb musical-e... imádom minden számát (2008.04.23. 17:12) Hair

A Sebhelyesarcú

2007.12.29. 19:44 FreeHandz-DanielRock

 

Kedvenc rockbandám után jöjjön az egyik kedvenc filmem/játékom. Egy kecsapos akciófilm/-játék, tele dirr-durr-al, na meg Al Pacino főszereplésével.

„Tony Montana vagyok, politikai elitélt, és a kurva jogaimat akarom”

-Tony Montana


Eddig korhatár nélküli dolgokat mutattunk be, de ez erősen korhatáros (már ha ez jelent valamit manapság…). Tony Montana Kubából emigrált át az Egyesült államokba. Egy akció által sikerül megtévesztenie a bevándorlási hivatalt, és letelepedési engedélyt, zöldkártyát kap. Kezdetben egy sarki kajáldában mosta a tányérokat, de nagyon kifehéredett a keze. Barátja, Manuello Ray belekeveri élete egyik legmeghatározóbb cselekedetébe. Tony kapva-kap az első adandó alkalmon hogy találkozzon egy drogbáróval, és a rendíthetetlennek tartott Frank Lopezzel. Mindezeket egy olyan esemény előzte meg, amit Tony soha sem felejt el. Egy kolumbiai disznóval kezd bizniszelni, aki elfogta Tonyt és a barátját. Mivel Tony nem árulta el hogy hol van az áru, a barátját felszeletelték egy láncfűrésszel. Eközben Tony további szövetségesei épp időben érkeztek meg, mivel a láncfűrész akkor döglött be, amikor Tonyt vágták volna.
A film Tony Montana feltörekvéséről, és bukásáról szól. A világ az övé volt, de el kellett dobnia. Élete nőjét is eldobta, révén hogy hátráltatja a munkában.
Tony Montana-t, mint személyt nem lehet jellemezni. Egy dühöngő őrült, üldözési mániás, aki senkitől és semmitől sem fél. Amit csodáltam benne, hogy az ártatlanokat, a nőket, és a gyerekeket semmi áron nem bántotta volna. Tony alakja külön kultuszt épített ki maga köré, ami nagyrészben Al Pacino érdeme.

Lehetek én is Tony Montana?

Úgy őszintén… nem. Elégedj meg a 2006 végén megjelent játékadaptációval (Scarface – The World Is Yours). A játék a GTA-féle driving-action kategóriát viseli. Én játszottam vele, és úgy gondolom, hogy simán üti a GTA-kat. Az irányításával eleinte gondba lehet lenni, mert eléggé szokatlan eleinte. Ami tetszett benne, hogy a járművekből is lehet hentelni az ellenségeket. Ami nem tetszett benne, hogy a játék az ott kezdődik, ahol a film végződik. Nem akarom „LELŐNI” a poént, és nem akarom elárulni, hogy mi történik Tony Montanaval a film végén (az ami a játék elején nem fog vele megtörténni, különben nem tudnánk játszani vele – legalábbis akkor viccesebb lenne XD)

Pozitívumok:

Az akciós rész akciódús, a drámai rész drámai, a zenéket nagyon eltalálták… Tony Montana… mi kell még? :D

Negatívumok:

Ha nem tetszik valakinek, annak az az oka, hogy néhol eléggé unalmas… én meredt szemekkel figyeltem azokat a részeket is.

Trailer:

 

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10]

DanielRock

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kritizalos.blog.hu/api/trackback/id/tr40278450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2008.05.22. 22:22:36

Abszolút favorit. Ennél jobb gengeszterfilm egyszerűen nincs!!! A befejezés kegyetlenül odab*sz.

DanielRock 2008.05.30. 11:48:17

mindenképp :P az mindig is legends lesz
süti beállítások módosítása